Suomen Internet-yhdistys - SIY ry

Seitsemäs Finnish Internet Forum

Vuoden 2016 Finnish Internet Forum järjestettiin Helsingissä 27. huhtikuuta yhteistyössä Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kanssa. Järjestäjinä ovat edellisten vuosien tapaan mm. Ulkoministeriö, Liikenne- ja viestintäministeriö, Viestintävirasto, Suomen Internet-yhdistys/Internet Society, Electronic Frontier Finland (EFFI) ja Nokia.

Foorumin avasi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, joka avauspuheenvuoronsa jälkeen myös jäi osanottajien tentattavaksi.  Kyselytunnin jälkeen aamupäivän aiheena oli yhteistyövarainen verkkoturvallisuus. Iltapäivän teemana oli sananvapaus verkkovihan ja sen vastatoimien puristuksessa.

Finnish Internet Forum järjestettiin nyt seitsemättä kertaa. Se on yksi kymmenistä kansallisista ja alueellisista internet-foorumeista, joita on syntynyt globaalin Internet Governance Forumin (IGF) jälkikasvuna ympäri maailmaa. IGF perustettiin YK:n tietoyhteiskuntahuippukokouksen (2003–2005) tuloksena puitteiksi kaikkien internet-toimijoiden vuoropuhelulle. Ensimmäinen IGF kokoontui Ateenassa 2006.

Lisätietoja Finnish Internet Forumista http://www.internetforum.fi.

 

Artikkelilaji: